Home Onze appartementen Ons zwembad Verhuur Reservering Prijzen Foto's Contact Links

 

Hurghada een oase van rust, prachtige stranden, veel cultuur en altijd zon. Dat is pas echt genieten.

Informatie
Appartementen Hurghada


Adres: Mubarak 7
Appartementen 136a
Plaats: Hurghada


Eigenaren

Ellen en Marco Alders
Adres: Batenburg 214
Postcode: 7423 XS
Plaats: DEVENTER
Tel .: 0570-517825
b.g.g.: 0570-655788
fax: 0570-517883Hurghada beach

Foto's appartement
  Tijdens de bouw van onze appartementen hebben we veel foto's gemaakt.

 

 

Wetenswaardigheden

Een vakantie in Hurghada heeft voor iedereen wat te bieden. Hier de belangrijkste voordelen op een rij:

  • De plaats heeft een eigen vliegveld.
  • Vliegen vanaf Nederland/Duitsland/België in minder dan 5 uur.
  • De bestemming is het hele jaar zonzeker.
  • Het is een zeer goedkope bestemming.
  • Prachtige stranden en kristalhelder zeewater.
  • Geweldige snorkel- en duikmogelijkheden.
  • Mogelijkheden voor dagtochten en cultuur/historische excursies.
  • Goede restaurants met internationale keuken.
  • Gezellig en bruisend nachtleven.
  • Kilometerslange boulevard met honderden winkeltjes.

Het is geen wonder dat steeds meer mensen graag willen kennismaken met deze totaal andere wereld, die aanvankelijk meestal een cultuurshock teweegbrengt, maar daarna al snel en plekje in het hart zal veroveren!

Tijdverschil:

Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland. De wintertijd gaat er een maand eerder in dan in Nederland. Als daar de wintertijd in gaat,  (eind september) is er geen tijdsverschil, totdat bij ons ook de wintertijd in gaat.

Geld:

In Egypte wordt betaald met Egyptische ponden. 1 pond is 100 piasters. Omdat deze munt nogal aan inflatie onderhevig is, is het verstandig om per keer niet meer dan  € 50,-  of  € 100,- te wisselen. Momenteel is 1 euro ruim 7 pond. ( 1 pond is ongeveer 15 eurocent ) Het is niet aan te raden geld in Nederland te wisselen. Geld wisselen kan op het vliegveld, maar is daar ook relatief onvoordelig. In hotels en bij banken is de koers gunstiger. Wissel geen geld bij particulieren.

Er zijn geen munten, maar alleen biljetten van EGP 100,  EGP 50, EGP 20, EGP 10, EGP 5, EGP 1, 50 piasters, 25 piasters. Zorg altijd voor voldoende kleingeld, want wisselen levert vaak problemen op. Gepast betalen is de beste manier. Let op het verschil tussen een biljet van 50 pond en een biljet van 50 piasters, want deze zijn gemakkelijk te verwisselen. Op heel veel plaatsen worden ook gewoon euro’s geaccepteerd. Voor de Egyptenaren is dit een “harde” valuta. Betalen met euro’s is niet aan te raden omdat bijna altijd een hogere koers wordt aangehouden.

Paspoort:

Nederlanders die naar Egypte gaan moeten in het bezit van een paspoort  zijn, dat bij vertrek uit Egypte nog minimaal een half jaar geldig is.

Visum:

Een visum in Egypte is verplicht. Vaak krijg je in het vliegtuig al een inreiskaart, die je moet invullen om later op het vliegveld je visum te krijgen. De kosten hiervan bedragen  € 20,-  per persoon. Het is aan te raden dit gewoon in euro’s te betalen. Dit accepteren de Egyptenaren ook graag. Dit visum moet bij één van de loketten worden gekocht in de vorm van een soort postzegel. Deze wordt in je paspoort geplakt en later tegen inlevering van de inreiskaart afgestempeld bij de pascontrole. Kinderen die bij de ouders in het paspoort staan hoeven geen visum te kopen.

Medische zorg:

Veel hotels hebben een dokter die gebeld kan worden indien nodig. In het hotel Hor Palace heeft dokter Sameh iedere avond spreekuur. In dringende gevallen kan hij via de receptie van het hotel gebeld worden en kan hij ter plaatse gaan daar waar hij nodig is.

In Hurghada zijn meerdere ziekenhuizen. Het is aan te raden om altijd een privé ziekenhuis te nemen en geen publiek ziekenhuis. Wij raden het moderne “Nile Hospital” aan, gevestigd Airport Road, tel. 0020-65-3550974. Zij beschikken ook over een ambulance en hebben 24-uursdienst.

Voor duikers is er ook een marine ziekenhuis in Hurghada, die in het bezit is van 2 decompressie tanks. In Hurghada zijn veel goede apotheken, waar u alle gangbare medicijnen kunt halen zonder recept. Houd er rekening mee dat medische zorg in Egypte contant moet worden afgerekend

 

 

   
Welcome
Bienvenido
Bienvenue
Willkommen
Benvenuto
Welkom
Velkommen
Temperatuur

 Hurghada -- Holland
      

Extra's

In beide appartementen ligt een moderne prepaid telefoon voor onze huurders, zodat u goedkoop kunt bellen en sms'en in zowel Egypte als naar Nederland, zodat er bij thuiskomst geen torenhoge telefoonrekening op de deurmat ligt.

Sattelietontvangst met o.a. RTL 4, 5 ,7, 8 en zenders als Discovery e.d. Ook kunt u beschikken over een wasmachine.

Hurghada

Hurghada de parel van Egypte:

De Rode Zeekust van Egypte is meer dan 800 kilometer lang, beginnend bij het Suezkanaal in het noorden tot bij de Soedanese grens in het zuiden. Ongeveer halver-wege deze kust vindt je de bad-plaats Hurghada. Wat eens een klein vissers-dorpje was, is  uitgegroeid tot een aanzienlijke stad, die inmiddels als  belang rijkste vakantie-plaats van Egypte geldt.

 

De omgeving
 

Hurghada heeft een lange kuststrook met heel veel luxe appartementen en hotels. De plaats bestaat uit twee delen, te weten Dahar, het oude centrum en Sakalla met veel restaurantjes, bars en souvenirwinkeltjes.Wetenswaardig
 

Het is geen wonder dat steeds meer mensen graag willen kennis-maken met deze totaal andere wereld, die aanvankelijk meestal een cultuurshock teweeg-brengt, maar daarna al snel en plekje in het hart zal veroveren.

Meer foto's